Sisustussuunnittelua uudiskaksioon

08:46

Asiakkaani osti aivan uuden ihanan rivitalokaksion syksyllä ja lähdettiin hahmottamaan sitä ensimmäisen oman kodin sisustusta käytännöllisyyden, tyylikkyyden sekä skandinaavisuuden ympärille. Projektin on määrä valmistua helmikuulle, joten katsotaan silloin valmiin työn tulosta. Terassin ja takapihan suunnittelu jää keväälle, ja sinne onkin ajateltu todella satumaisia juttuja.
Eteiseen toivottiin säilytys- ja laskutilaa. Kahden ylimääräisen ruokapöydän tuolin säilytys on eteisen seinustalla ja lattiaa tulee koristamaan nahkainen pitkä räsymatto. Tapio Anttilan Mixrack L kenkäteline on ajaton ja siro vaihtoehto kenkäsäilytykseen. Asiakas tilasi minulta samalla maalauksen, jonka aiheena on kilpatanssi. Abstraktissa maalauksessa keskeisinä piirteinä tulevat olemaan vahvat sukupuoliroolit, voimakkaat värit ja kiihkeys. Teos kulkee tällä hetkellä nimikkeellä Tulinen tango. Maalaus sijoitetaan eteiseen, tai vaihtoehtoisesti ruokapöydän päähän.
IMG_6405
Vasamankaari1-003790Sweet home Vasamankaari 55th
Makuuhuone on tilana pieni, joten yöpöytien asiaa ajaa seinälle kiinnitettävät puulaatikot, jolloin mahdollisimman paljon lattiatilaa jää vapaaks. Värimaailmaa tuodaan harmonisilla petivaatteilla ja sängynpäätynä toimii seinään maalattu alue Tikkurilan Deco Grey kartan sävyllä, joka kehystetään prameasti. Tilaa valaisee jo asiakkaalla itsellään oleva Icarus-valaisin. Sängyn jalkopäähän seinälle ripustetaan vaakaan asiakkaan oma suuri hopeareunuksinen peili.
IMG_6387
Vasamankaari2790Sweet home Vasamankaari 52nd
Keittiöön tuodaan jatkettava ruokapöytä, joka mahdollistaa illallisen kattamisen tarvittaessa kuudelle hengelle. Jatkettavien pöytien ongelma on se, että suunnittelijat harvoin ajattelevat pöydänjalkojen sijaintia jatketussa pöydässä. Toinen ongelmakohta on jatkopalojen valmistuksessa, sillä jatkopalojen kuvio on aina toiseen suuntaan kuin itse pöydässä. Rowicon Cirrus keskeltä jatkettava ruokapöytä oli muuten täydellinen, mutta jatkettuna kolme tuolia eivät mahtuneet nätisti pöydän alle ja on ikävä istua iltaa pöydänjalka omien jalkojen välissä. Näin ollen luovuimme ajatuksesta ja otimme päädystä jatkettavan Filippa ruokapöydän Kruunukalusteesta. Basil tuolien basilikanlehden muotoiset istuimet ovat tyylikkäät ja puujalat tuovat niihin kodikkuutta.
IMG_6332
Vasamankaari1-002790Sweet home Vasamankaari 60Sweet home Vasamankaari 56thSweet home Vasamankaari 65Sweet home Vasamankaari 53rd
Olohuoneeseen asiakkaalla oli jo edelliseen asuntoon ostettu muhkea harmaa sohva ja suuri vaalea Vallilan Samba matto. Skandinaavista valkoisen ja puun yhdistämistä jatketaan myös tässä tilassa. Kolmijalkainen sohvapöytä on mukavasti epäsymmetrinen kun seinälle tehdään Marimekon Fokus -kankaasta suuri sisustustaulu. Korkeakiiltovalkoinen tv-taso on sopivan yksinkertainen, mutta tuo tilaan ylellisyyttä. Kontrastia ja erilaisia kuoseja ei säästelty olohuoneessa marokkohenkisen Poufinkaan kanssa, joten jo asiakkaalla olevat pellavaverhot tuodaan rauhoittamaan tilaa. Yksinkertainen opaalilasinen pöytävalaisin tuo tilaan miellyttävää valoa ja seinällä nojaa asiakkaan heinäseipäistä tehdyt sisustustikkaat.
IMG_6351IMG_6364
Vasamankaari1790Sweet home Vasamankaari 27thSweet home Vasamankaari 57th
Asiakkaani mieltyi opaalilasivalaisimien tuottamaan pehmeään valkoiseen valoon käydessään Ravintola C:ssä Rautatienkadulla. Keittiöön ja olohuoneeseen tuodaan siis tätä samaista heleää valoa joko Flosin Glo-Ball S -, Muuton Fluid - tai Lightyearsin Bulb Fiction valaisimilla.
Vasamankaari1-001
Saunan seinät ja katto sävytetään Supi saunasuojalla hiilen sävyiseksi tuomaan tilaan ihanaa savusaunan tunnelmaa.
IMG_6425
Sweet home Vasamankaari sauna
/ Tuotekuvat valmistajien tai jälleenmyyjien sivuilta.

You Might Also Like

0 kommenttia